dimecres, 11 de març del 2015

IdS-MES

Els Independents de Sils s´alien amb MES per a les municipals

L'alcalde, Martí Nogué, es presentarà a la reelecció

11.03.2015 | 07:43
Una imatge de l´alcalde de Sils, Martí Nogué, que optarà a la reelecció.
Una imatge de l´alcalde de Sils, Martí Nogué, que optarà a la reelecció. 
El partit Independents de Sils (IdS), al govern des del 2007, ha decidit que aquest any es presentaran a les eleccions municipals del maig amb el moviment MES de socialistes crítics. Els independents s'havien presentat als comicis de 2011 amb el PSC, i abans amb Progrés Municipal (la marca blanca del PSC). Segons va confirmar ahir l'alcalde, Martí Nogué, han acordat desvincular-se del PSC i associar-se amb MES perquè "no ens ha semblat del tot correcte" la posició del PSC amb el dret a decidir. El batlle va avançar també que es presentarà a la reelecció.
Tot i que Nogué va recordar que l'àmbit d'actuació de la formació independent "és Sils", amb el tema en concret del procés que viu Catalunya i el dret a decidir el partit és ara mateix "ideològicament més proper a MES que al PSC", va assegurar. Així, IdS s'ha mostrat descontent amb l'"ambigüitat" dels socialistes en aquest tema i "no ens ha semblat del tot correcte" algunes actuacions i posicionaments, va prosseguir Nogué. Per això, han decidit que deixar d'associar-se amb el PSC per aliar-se amb el moviment MES.
L'acord dels IdS amb el partit dels socialistes es remunta al 2003 quan es van presentar amb Progrés Municipal, la marca blanca del PSC, ja que a Sils no tenen agrupació. Aixi, van formar IdS-PM tot i que van quedar a l'oposició. El pacte es va mantenir en les eleccions de 2007 i Nogué va obtenir l'alcaldia. En els comicis de 2011, les sigles del PSC es van afegir oficialment a la candidatura, formant IdS-PSC-PM i van aconseguir 7 regidors i mantenir l'alcaldia amb Nogué. Ara, però, en les eleccions d'aquest any, la candidatura que presentaran serà IdS-MES on va confirmar que optarà a la reelecció i ja té la llista. Nogué és alcalde des del 2007 i abans havia estat a l'oposició en tres ocasions.